ویزا یا روادید ترکیه
روادید یا ویزا به گواهی گفته میشود که نشان میدهد دارنده آن اجازه گذر یا ورود به یک کشور را دارد. روادید انواع مختلفی داشته و معمولا دارای محدودیتهایی برای افراد خارجی است؛ این محدودیتها شامل زمان ماندن ، شمار رفت و آمد به خاک کشور یا حق کار در کشور مورد نظر است.
روادید بیشتر به اجازه ورود به یک کشور مربوط میشود و در برخی از کشورها با اجازهنامه رسمی ماندن و اقامت در آنها متفاوت است. روادید توسط افسر مهاجرت در هنگام ورود تایید میشود و در هر زمان میتواند لغو شود.
معمولا روادید به صورت برچسب یا مهر بر روی کاغذهای مربوطه در گذرنامه اشخاص، چسبانده یا زده میشود. بهطور کلی میتوان روادید را دربردارنده هدف سفر، مدت اقامت و مهلت ورود به کشور مقصد دانست.

ویزای ترکیه
کشور ترکیه یکی از مهمترین مقصدهای شهروندان ایرانی برای گردش ، اقامت ، تجارت و تحصیل محسوب میشود. در ایام مختلف شهرهای مختلف این کشور شاهد حضور بیشمار ایرانیان است ولی از آنجایی که ترکیه مقصد خارجی به شمار میرود، آیا برای سفر به این کشور نیازی به دریافت ویزا وجود دارد؟ در زیر به صورت کامل به این سوال پاسخ خواهیم داد.
ویزای ترکیه بر اساس هدف سفر به چند گروه تقسیم میشود :
ویزای توریستی ترکیه
همانطور که از نام آن پیداست ویزای توریستی ترکیه به منظور گردش و بازدید از شهرهای ترکیه صادر میشود و اعتبار آن تا ۹۰ روز در بازه زمانی ۱۸۰ روزه است. براساس توافق صورت گرفته میان دولتهای ایران و ترکیه (در زمان آتاتورک و رضاخان)، شهروندان دو کشور برای ورود به خاک یکدیگر نیازی به دریافت ویزا ندارند و میتوانند تا ۹۰ روز تمام ( سه ماه ) بدون ویزا در خاک این کشور حضور داشته باشند. البته باید خاطر نشان کرد که در هنگام ورود به این کشور گذرنامه فرد باید حداقل دارای شش ماه اعتبار بوده و مهر ورود در یکی از پایانههای مرزی ( زمینی یا هوایی ) در آن ثبت شود ( یعنی به صورت قانونی وارد خاک ترکیه شده باشد ).
ویزای توریستی ترکیه برای شهروندان ایرانی رایگان است. در طول مدت اقامت با این نوع ویزا در ترکیه شهروندان ایرانی مجاز به فعالیتهایی مانند تحصیل ، کار یا تجارت در این کشور نبوده و در پایان مدت اقامت ملزم به ترک خاک این کشور یا تمدید مدت اقامت هستند. زیرا در صورت اقامت بیش از حد مجاز با متخلفان به صورت قانونی برخورد میشود. در صورتی که برای اهداف دیگری مانند تحصیل ، کار یا تجارت قصد سفر به ترکیه را دارید باید از طریق قانونی اقدام به دریافت مجوز اقامت در این کشور را کنید.

ویزای تجاری ترکیه
این ویزا نیز شرایط مشابهی با ویزای توریستی دارد و به صورت یکبار ورود برای شرکت در جلسهها ، کنفرانسها و … صادر میشود.

ویزای دانشجویی ترکیه
ویزای دانشجویی ترکیه برای دانشآموزان و دانشجویانی است که قصد ادامه تحصیل در مدارس ، دانشگاهها یا موسسههای آموزش عالی ترکیه را دارند. با توجه به علاقه دانشجویان ایرانی در سالهای اخیر به ادامه تحصیل در دانشگاههای ترکیه در مقطع تحصیلات تکمیلی ، درخواست برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه نیز افزایش یافته است. البته دریافت این نوع ویزا نیز دارای مراحل مختلفی است؛ به این ترتیب که پس از اخذ پذیرش و ثبت نام در دانشگاه مورد نظر باید گواهی پذیرش به همراه مدارک دیگر به سفارت برای دریافت ویزای تحصیلی ارایه شود. این روادید دارای اعتبار یکساله است و تا یک ماه پس از ورود به خاک ترکیه ، دانشجو باید به اداره امنیت مراجعه و دفترچه اقامت خود را دریافت کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تحصیل در ترکیه به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

ویزای اقامت ترکیه
افرادی که قصد اقامت بیش از ۹۰ روز را در ترکیه دارند، باید برای برای ویزای اقامت ترکیه درخواست دهند. اثبات تمکن مالی مهمترین شرط دریافت این ویزا است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد اخذ اقامت ترکیه به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

ویزای کار ترکیه
افرادی که به منظور اشتغال قصد سفر به ترکیه را دارند باید برای ویزای کار ترکیه اقدام کنند. شهروندانی که متقاضی دریافت ویزای کار برای اقامت در ترکیه هستند، در ابتدا باید به محل نمایندگیهای کشور ترکیه در کشور خود مراجعه و مدارک لازم را برای تکمیل پرونده ارایه کنند. پس از این مرحله، مدارک به وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه ارسال شده و در صورت تائید، مجوز صدور ویزا برای متقاضی از جانب اداره کار صادر شده و متقاضی میتواند در مدت ۹۰ روز روادید خود را از نمایندگی مربوطه دریافت کند. گفتنی است ویزای کار طبق قانون در ترکیه شامل اجازه کار مدتدار و نامحدود برای کارکنان وابسته ، کارکنان مستقل و موارد استثنایی است. مدت اعتبار روادید مدتدار یک سال در شغل و محل کار مشخص بوده و پس از اتمام آن میتوان برای همان شغل و محل کار تا مدت سه سال تمدید شود. در صورت پایان این دوره نیز امکان تمدید مجوز تا شش سال وجود دارد. همچنین، در صورتی که شهروند خارجی کلیه این دوره را بدون مشکل طی کند، میتواند اجازه کار دایم بدون محدودیت جغرافیایی در این کشور را دریافت کند

صدور ویزای آنلاین
از آوریل سال ۲۰۱۳، دولت جمهوری ترکیه امکان صدور روادید به صورت الکترونیکی از طریق وبسایت سفارت را برای کلیه متقاضیان فراهم کرده است. در حال حاضر سفارت ترکیه در تهران مستقر بوده و در برخی از شهرها نیز کنسولگریهای ترکیه دایر و مشغول به فعالیت هستند.
سفارت و کنسولگریهای ترکیه در ایران
تهران، خیابان فردوسی، پلاک ۳۳۷ / صندوق پستی: ۱۱۳۶۵-۸۷۵۸
مشهد، بلوار سجاد، خیابان گلایل، پلاک ۴۵
تبریز، کوی ولیعصر، خیابان فروغی، فلکه همافر، کوچه فرهنگیان، پلاک ۸
ارومیه، خیابان شهید دکتر بهشتی، پلاک ۳۰
مراحل و ملزومات صدور ویزای ترکیه
برای دریافت ویزای ترکیه در مواردی که نیاز به اخذ ویزا می باشد ارسال دعوتنامه رسمی از طرف یکی از شهروندان ترکیه برای متقاضی ویزا از ملزومات صدور ویزا می باشد که البته لازم بوده ولی کافی نیست و در صدور ویزای ترکیه ، افسر مهاجرت مسایل بسیاری از جمله هدف سفر ، تمکن مالی متقاضی و … را بررسی و لحاظ خواهد کرد و نهایتا این افسر دایره مهاجرت خواهد بود که تصمیم میگیرد به متقاضی ویزا بدهد یا خیر.
دریافت ویزا برای اتباع افغانستانی مقیم در ایران و اتباع سایر کشورهایی که برای ورود به ترکیه نیازمند دریافت ویزا هستند و در ایران مقیم می باشند، مراحل زیر است:
اتباع افغانستان و بعضی از کشورهای اطراف چون بدون دریافت ویزا حق ورود به کشور ترکیه را مطلقا ندارند لذا چنانچه قصد سفر به کشور ترکیه را داشته باشند بایستی ابتدا دعوتنامه رسمی از طرف یکی از شهروندان ترکیه برای ایشان ارسال گردد سپس با مراجعه به سایت سفارت ترکیه نسبت به ثبت نام و تقاضای ویزا اقدام نمایند. کلیه این خدمات از طرف مجموعه گروه وکلای اوراسیا در ایران و ترکیه قابل انجام می باشد.